Overslaan en naar de inhoud gaan

Verschillen tussen de BAG en de BRP sinds april bijna gehalveerd

Sinds april levert RvIG via de kwaliteitsmonitor aan de gemeenten de bevindingen tussen de Basisregistratie Adressen en Gebouwen van het Kadaster (BAG) en de Basisregistratie Personen (BRP). Zo kunnen gemeenten de bevindingen controleren en de verschillen oplossen om de adreskwaliteit van de BRP te verbeteren.

Image
Grafiek - afbeelding van staafdiagram bevindingen BAG-BRP

Verbetering adreskwaliteit

In 5 maanden tijd hebben de gemeenten al bijna 50% van de verschillen opgelost! Dit is een fantastisch resultaat en we zijn blij dat gemeenten dit zo adequaat oppakken en al zoveel verschillen hebben opgelost. Dit komt de adreskwaliteit in de BRP enorm ten goede en dat merken ook de collega’s van LAA (Landelijke aanpak adreskwaliteit). Stan Rouwenhorst, senior klantadviseur bij LAA: “We hebben in de afgelopen maanden diverse keren signalen van afnemers ontvangen die aangaven een duidelijke verbetering van de adreskwaliteit te zien in hun postproces. Je kunt stellen dat dit mede komt doordat gemeenten de bestaande verschillen tussen de BAG en de BRP al grotendeels hebben kunnen oplossen.”

Meer informatie

Het oplossen van de overgebleven bevindingen zal wellicht steeds lastiger worden, en dat valt te begrijpen omdat de complexere verschillen overblijven. Op de pagina Toelichting Koppeling BAG-BRP staat veel informatie en een groot aantal veelgestelde vragen met antwoorden. Nieuw op deze pagina is de animatievideo waarin we kort uitgeleggen wat het belang is van een goede adreskwaliteit in de BRP en hoe het oplossen van de verschillen aangepakt kan worden. Dit kan helpen wanneer collega’s ingeschakeld moeten worden om een verschil op te lossen.

Delen

Scroll naar boven