Overslaan en naar de inhoud gaan

Identiteitsfraude door een ex-partner is lastig te bewijzen. Ex-partners beschikken meestal over elkaars identiteitsgegevens. Probeer zoveel mogelijk bewijzen te verzamelen van de fraude.

Aankopen in gemeenschap van goederen

Heeft jouw ex goederen besteld toen jullie nog officieel getrouwd waren? Dan is de kans groot dat dit legaal is. Ook als jouw wachtwoord daarvoor is gebruikt. Veel mensen zijn namelijk in gemeenschap van goederen getrouwd en hadden gezamenlijke rekeningen en gezamenlijke accounts en leningen.

Bewijs fraude door ex-partner

Heb je het vermoeden dat jouw ex-partner bewust met jouw identiteitsgegevens fraudeert? Verzamel dan zoveel mogelijk bewijs. Denk hierbij aan kopieën van bankafschriften, brieven van incassobureaus of aanvragen van abonnementen.

Ga je aangifte doen bij de politie? Vertel je verhaal dan aan de hand van de feiten. Neem ook zoveel mogelijk documenten mee die jouw verhaal kunnen ondersteunen. Bijvoorbeeld een reisdocument met een stempel waaruit blijkt dat je ergens anders was op het moment van de fraude.

Ondersteuning Centraal Meldpunt Identiteitsfraude

Beschuldigingen over identiteitsfraude door ex-partners kunnen onderdeel zijn van een persoonlijke vete. Het Centraal Meldpunt Identiteitsfraude (CMI) en de politie zijn hierin geen partij. Wil je hulp van een externe partij, dan moet je naar een mediator of naar de rechter.

Het CMI kan alleen ondersteuning bieden als je over hard bewijs beschikt. Alleen in dat geval heeft het zin om het meldingsformulier identiteitsfraude in te vullen.

Scroll naar boven